MENJADOR ESCOLAR
PROGRAMACIÓ
ANUAL
CURS
2017 - 2018
PROGRAMA ANUAL DE MENJADOR CURS 2017-2018
1. OBJECTIUS
1.1
En educació alimentària : conceptes,
procediments i actituds.
Ø
Conèixer el contingut alimentari
de les minutes (roda d'aliments).
Ø
Aconseguir que les minutes
seguixen el mes equilibrades per a les diferents edats dels comensals.
Ø
Valorar la importància de la
higiene bucodental i corporal.
Ø
Adquirir hàbits higiènics, digestius i alimentaris.
Crear actituds d'ajuda als companys.
Ø
Adquirir hàbits de correcte
comportament en la taula en un clima de relaxació i cordialitat.
Ø
Desenvolupar actituds
positives de convivència en relació amb
l'acte de menjar.
Ø
Participar en les activitats
d'educació de la salut que contemplen el Projecte del Centre.
1.2 En educació del temps lliure:
Ø
Fomentar la pràctica d'activitats
lúdiques en grup per a afavorir
la socialització.
Ø
Realitzar jocs dirigits i
preesportius.
Ø
Fomentar la participació,
col·laboració, treball en equip, disciplina i convivència.
Ø
Fomentar la pràctica de la lectura
i l'ús de la biblioteca.
Ø
Utilitzar adequadament les
instal·lacions del centre: jocs ,
neteges, materials pedagògics…
Ø
Ajustar les activitats als horaris
de menjar dels diferents torns per a
evitar problemes digestius.
2. ACTIVITATS:
2.1 Educació Alimentària:
Ø
Explicació de la importància dels
diferents aliments que componen una dieta equilibrada.
Ø
Control i realització de neteja
corporal i bucodental.
Ø
Realització de l'acte del menjar
amb tranquil·litat i respecte als
companys.
Ø
Aprenentatge de la forma
d'adequada d'estar en la taula i la
utilització dels utensilis del
parament.
Ø
Adquisició d’habits correctes
d’alimentació: tranquilitat i correcta masticació.
Ø
Realització d'activitats
relacionades amb els plans d'educació
per a la salut del centre.
2.2 En educació del temps lliure:
Ø
Realització de jocs populars en el
pati.
Ø
Utilització adecuada dels materials per a la realització
de jocs dirigits i preesportius,
Ø
Realització dels activitats amb un
clima de participació , col·laboració i tolerància.
Ø
Ús dels dependències comuns del
centre per a fomentar la pràctica de la lectura, jocs de taula i activitats
audiovisuals.
Ø
Realització de les activitats
adequant-les als horaris i torns de
menjar.
Ø
Posada en marxa del programa de tallers
incloent el programa d’higiene bucodental amb tots els alumnes comensals.
3. HORARIS.
Aquest centre té aprovat un horari de
jornada continua, siguent el temps del Menjador, des de les 14:00 fins a les 15:30 hores. L’horari, d’organització del
temps queda distribuit de la manera següent:
3.1 Dels alumnes comensals.
Infantil: els alumnes d’infantil dinaràn entre les
14:15 i les 15:00 hores aproximadament. Fins les 15:30 romandràn al pati, després
es posa en marxa el programa d’activitats extraescolars del centre.
Aquest curs el centre continua participant del Programa Experimental
d’aules de 2 anys. Aquest alumnat també rep el servici de menjador. A aquest
alumnat se li adequarà un espai diferent per a dinar, que serà la seua pròpia aula
de referència
Primaria: Els alumnes van entrant progressivament,1er
cicle entra a les 14:10, despres entra infantil ( 14:15), a continuació 2n
cicle i finalment tercer cicle. 2n i 3r cicle passen per la línea de servei ,
es preparen ells mateixos la safata se’ls serveix el dinar i van al lloc
assignat. Fins les 15:30 romandràn al
pati, després es posa en marxa el programa d’activitats extraescolars del
centre.
3.2 De l’equip de monitores :
A les 13:55 dos monitores van a buscar als/ les alumnes d’Infantil.
De 14:00 a 15:30 horari de
menjador
De 15:30 a 17:00 activitats extraescolars
4. EQUIPS PEDAGÒGICS
L’equip pedagògic de menjador
queda composat per la direcció, encarregat de menjador i 6 monitors.
5. ORGANITZACIÓ I
AGRUPAMENT DE l'ALUMNAT.
5.1 A l'hora de menjar.
Alumnes d'Infantil:
Al menjador hi ha distribuides 6 taules, agrupades de 3 en 3 en forma de fileres, i 34 cadires assignades a l’alumnat d’Infantil.
L’alumnat de 2 anys estarà a atés en horari de menjador escolar per la
educadora nomenada per conselleria i pel personal educador de l’empresa de
menjador del centre.
Alumnes de Primària:
Els alumnes estan agrupats en taules de 6, havent-hi en total 11
taules. Cada monitora és farà càrrec d'un nom de taules per al seu control.
5.2 Per a les activitats d'oci.
Ø
Els alumnes tenen assignats els
espais en el pati segons les seues edats.
En cada zona hi ha monitores.
Ø
Les portes del Col·legi romanen
tancades durant les hores de menjador.
Ø
Hi ha servicis interiors i exteriors
d'ús general.
Ø
Hi ha una farmaciola, al
distribuidor dels depatxos, per a primers auxilis.
6. ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT
EN ELS DIES DE PLUJA
Proposta de les monitores, encarregat i directora.
S'acorda que en els dies de pluja l'organització serà la següent:
Infantil:
Ø
Fins a l'hora de menjar se seguix
l'organització normal.
Ø
En acabant de dinar és
concentraran en el hall de l’edifici.
Ø
Impermeables per als alumnes
d’infantil que han de tornar al seu edifici i permaneceran al hall d’Infantil
fins l’hora d’entrada a les aules que ja es faran càrrecs d’ells les seues
tutores corresponents.
Primària:
Ø
Passa al menjador el primer grup.
El segon es queda a la biblioteca i a l’aula de religió amb les seues monitors
corresponents.
Ø
A l’hora de dinar el segon grup,
s’intercanvien els alumnes ocupant els espais abans esmentats.
Ø
En acabar de dinar, acompanyats
per les monitores es distribueixen per cicles entre hall, biblioteca i aula de
religió, fins l’hora de la jornada de vesprada.
Ø
S'evitarà en tot moment que
l'alumnat accedisca a les aules, fins
que no siga l’hora.
7. INFRAESTRUCTURA
7.1 Instal·lacions:
Ø
Menjador amb capacitat per a 138
comensals.
Ø
Cuina i rebost.
Ø
Sala de material.
Ø
Lavabo per a personal de cuina.
Ø
Sala d'audiovisuals, biblioteca i
servicis exteriors.
Ø
Pistes d'esports: basquet, hamdbol
i futbol.
Ø
Zones adequades per als més
menuts.
7.2 Mesures de seguretat:
Ø
Eixida d’emergència
Ø
Hi ha col·locades tres plaques
antiinsectes en la cuina.
Ø
El menjador i les seues
instal·lacions estan inclosos en el Pla General d'evacuació del Centre.
7.3 Equipament:
Ø
Cuina.
Ø
Calfaplats.
Ø
Frigorífics amb congelador.
Ø
23 taules de 6.
Ø
Estrils de menjar i coberts.
Ø
Vaixella per a 150 comensals.
Ø
2 Congeladors.
Ø
Rentavaixelles industrial.
Ø
Secamans eléctric.
Ø
Secador bovina de peu.
Ø
Safates servei cuina.
Ø
Material esportiu divers.
8. SEGUIMENT I CONTROL DELS OBJECTIUS I ACTIVITATS DEL
PROGRAMA ANUAL
8.1. Composició de la comissió
Director/ora del Centre:
Juanjo Yanes Vizcaino
|
Representant pares/mares dels/les alumnes comensals
Victoria Motos Garcia
|
Encarregat/da:
Felipe Sauri Esteve
|
Alumne comensal:
Nia Yanes Koeva
|
Representant de monitores:
Susana Selles
|
Representant de personal no docent:
Aurelia Ponce
|
8.2. Previsió d'actuacions.
Ø
Una reunió Ordinària de la Comissió per trimestre ( preceptiva a principi i final
de curs).
Ø
Reunions Extraordinàries quan siga
necessàri.
No hay comentarios:
Publicar un comentario